Školski list

Školska brošura

 Školska afiša

COK JABLANICA

centar 1

Dobro došli na stranicu naše škole

CIVITAS Projekt građanin

Projekt građanin je praktični dio Civitas programa. Učenici su ohrabljeni da odaberu problem iz svoje zajednice, da istraže postojeće mjere javne politike, da razviju svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama, i da kreiraju akcione planove za implementaciju svojih rješenja.

Ove godine, razredi IIIa i IIIb su odlučili raditi zajedno na izradi portofolije na temu "Biramo kvalitetnije obrazovanje". Cilj je incijativa za uvođenje izborne nastave u četvrti razred Opće gimnazije. Izborna nastava bi omogućila studentima kvalitetnije polaganje prijemnog ispita, kao i sam studij.

Takmičenje je održano u srijedu, 25. aprila 2018. godine u Hotelu Student u Mostaru, na kojem su učenici predstavili našu školu u što boljem svjetlu. Pripalo im je drugo mjesto, te kao nagrada kamp u Brčkom sa prvoplasiranim timovima iz Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Učenic koji su predstavljali našu školu na takmičenju su: Alma Ćosić, Amra Halebić, Mirna Ždralović, Fatima Haračić, Đana Letić, Nejra Sefer, Ilhana Đelmo i Jasmina Kurić.