Školski list

 

Školska brošura

 Školska afiša

COK JABLANICA

centar 1

Dobro došli na stranicu naše škole

USPJEH NAŠIH UČENIKA NA X FESTIVALU RADA TEHNIČKIH I STRUČNIH ŠKOLA

Ove godine kao i na predhodnih devet, organizovao se Festival rada tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine. Festival u organizaciji Udruženja nastavnika i saradnika srednjih tehničkih i stručnih škola FBiH, ove se godine održavao u Zenici. Učestvovalo je šezdeset gradova naše domovine i konkurencija je bila jaka, a naši učenici su ostvarili zavidne rezultate.

Učenici kuharske škole, Rijad Jamaković i Anes Šćuk, osvojili su drugo mjesto. Ovo treba istaknuti kao veliki uspjeh i smatra se rezultatom odlično obavljanje praktične nastave za kuhare. Zanimanje kuhar je deficitarno te će ovaj uspjeh i dobar praktični rad omogućiti njihovo brže i bolje zaposlenje. Bilo je 12 ekipa u kategoriji kuhara, gdje su učenici pravili razna jela. Naši učenici su pravili ćimbur, sote na proljetni način i miješanu salatu. Učenike su za Festival pripremali profesor Sabrija Lepara i glavni kuhar u Hotelu Jablanica uz podršku svih ostalih.

Pored toga, učenica, Mirna Ždralović, je sa svojim filmom "Ja BiH budućnost" osvojila treće mjesto u kategoriji igranog filma u konkurenciji od tridesetak filmova, time pokazala svoj talenat za ovu vrstu umjetnosti. Pored ove kategorije mogli su se snimati dekumentarni i crtani filmovi te crtani. Njena mentorica je bila profesorica Elvedina Šubara, a samim tim i za cijelu školu.

kuhar.jpgkuhar1.jpgfilm1.jpg