Školski list

 

Školska brošura

 Školska afiša

COK JABLANICA

centar 1

Dobro došli na stranicu naše škole

Čestitka povodom dana učitelja

Poštovane kolegice i kolege-prosvjetni radnici! Ova godina je po svemu specifična. Kad bih rekla da nismo mogli ni sanjati da će se nastava odvijati na ovaj način, lagala bih, jer se upalio alarm još u martu ove godine, kada je Odlukom Kriznog štaba HNK-a nastava prekinuta.

Cjelokupnu situaciju, na globalnom nivou, vezanu za pandemiju, radnici u obrazovanju nisu doživjeli samo kao izazov, nego kao potrebu i želju da pomognu učenicima, da oni lakše prebrode krizu i okončaju započeti proces. Opterećeni nedostatkom informacija na osnovu kojih bi vodili kvalitetan online proces sa novim alatima, jer u suštini nastava u učionici i direktan kontakt sa učenicima nema alternativu, nedostatkom opreme i vremena za kvalitetnu pripremu, strahom za zdravlje svojih porodica i učenika, ipak pokazali najiskrenije namjere da vode i što kvalitetnije završe započeti proces. Zahvaljujući samo upornošću i želji sudionika nastavnog procesa, a najviše učiteljima na svim nivoima, uspješno je okončana prethodna školska godina. Uspješno je započeta i ova školska godina, uvažavajući propisane mjere nadležnih institucija. Za svoj trud i svoj rad ne tražimo aplauze, tražimo samo razumijevanje roditelja, nadležnih organa i cjelokupne javnosti i to ne samo kroz lijepe riječi danas, nego konkretnim aktivnostima ,odnosno ulaganjem u obrazovanje i edukaciju nastavnog kadra, bolji ekonomski položaj radnika i poboljšanje uslova rada.

SRETAN 5.OKTOBAR –DAN UČITELJA!!!!

                          5.10.2020.god.                                                                                                             Direktorica

                                                                                                                                                               Sabina Palić,prof.