Školski list

 

Školska brošura

 Školska afiša

COK JABLANICA

centar 1

Dobro došli na stranicu naše škole

Kantonalno takmičenje iz matematike

Kantonalno takmičenje iz matematike za učenike 7. 8. i 9. razreda osnovne škole i učenike od 1. do 4. razreda srednjih škola, održano je 27.3.2021. godine s početkom u 9:00 sati za učenike srednje škole, au 10:00 sati za učenike osnovne škole u prostorijama JU Srednje škole u Jablanici.

Srednja škola Jablanica je i predhodnih godina učestvovala i bilježila rezulate iz matematike, informatike, fizike i drugih predmeta, ali je uspjeh na ovom takmičenju i u ovakvim, izvarednim uslovima pravi PODVIG. Osam učenika srednje škole je pristupilo takmičenju u kategorijama prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda i svi su svojim plasmanom pokazali da naša škola ima rejting uspješne škole u kantonu.

Ono što nas posebno čini sretnim i zadovoljnim jeste izvaredan uspjeh učenika trećeg razreda gimanzije - Đelmo Edija, koji je u kategoriji trećih razreda osvojio 1. mjesto. Imao je briljantan rezultat i jedini je na ovom takmičenju osvojio 49 od mogućih 50 bodova.

Naša učenica drugog razreda gimnazije, Mešić  Suana je u kategoriji 2. razreda gdje se takmičilo 13 učenika iz 6 škola osvojila zavidno 3. mjesto.

Ovo je zaista izvaredan uspjeh, koji će biti veliki podstrek i motivacija za sve naše učenike na budučim takmičenjima. 

Sretni smo i ponosni na naše učenike, naše profesore i na jedan takmičarski duh koji nije ugašen ni u ovo vrijeme kada se sve odvija "pod pritiskom" i uz posebne epidemiološke mjere. Trudit ćemo se da našim učenicima budemo podrška u njihovom odrstanju, sazrijevanju i borbi da postanu ono čemu teže i za šta se opredjele.