Školski list

 

Školska brošura

 Školska afiša

COK JABLANICA

centar 1

Dobro došli na stranicu naše škole

DAN ŠKOLE, JUBILARNIH 50 GODINA

Mjesec maj je mjesec u kojem su obilježeni značajniji datumi za našu školu, od kojih ističemo jubilarnih 50 godina postojanja Srednje škole Jablanica.
 
Tim povodom upriličena je svečana priredba. Prisutnim učenicima, profesorima i gostima obratila se direktorica škole, gospođa Sabina Palić, i zahvalila što su svojim dolaskom uveličali ovaj značajan dan. 
Prisutnima se obratio i gospodin   Enes Baljić, učenik  prve  generacije  naše škole, koji je upisan u matičnu knjigu br. 1,  pod  rednim brojem 1. 
 
Naši vrijedni učenici i profesori su pripremili zanimljiv program. Kroz pjesmu, glumu, recitale prenijeli su vesele i iskrene emocije prisutnima. Prikazan je kratak historijat škole kroz prezentaciju i izložbu "Monografija škole u slikama", koju su posjetioci imali priliku pogledati.
 
Proglašeni su najbolji učenici u tekućoj školskoj godini, koji su ostvarili uspjehe kroz različita kantonalna i školska takmičenja. Učenica Azra Ćemić, koja se svojim vrijednim radom i  trudom istakla tokom školovanja,  proglašena je za učenicu generacije 2023/2024. god.
 
Uručene su zahvalnice institucijama i preduzećima koja su pružala podršku u radu škole od samog osnivanja do danas. 
I ovom prilikom se zahvaljujemo:
Općini Jablanica, Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Pedagoškom  zavodu Mostar,  HE na Neretvi Jablanica, "Granit" d.d. Jablanica i JKP "Jablanica ".  DAN ŠKOLE